×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Miljoenenfraude?

23.05.2014 -

De Belgische Bijzondere Belastinginspectie (BBI) doet onderzoek naar Gert Verhulst en Hans Bourlon, de eigenaars van entertainmentgroep Studio 100. Dat meldt de Belgische krant De Tijd vrijdag.


De Belastingdienst heeft het duo in het vizier vanwege een holding. Verhulst en Bourlon zouden volgens de fiscus geen belastingen hebben betaald over 12 miljoen euro cash die ze uit de holding haalden. De BBI zegt dat er echter sprake is van een dividend waarop ze 3 miljoen euro belasting hadden moeten betalen.

Volgens Bourlon is er geen sprake van fraude: "Gert en ik vinden deze zaak heel vreemd. Wij proberen gewoon zaken te doen zoals het hoort. En we betalen graag belastingen. Onze adviseurs vertelden ons dat een kapitaalvermindering de correcte manier van werken was in dit geval. Maar dan maakt de BBI daar plots toch een probleem van. Dan zijn de regels onduidelijk en heb je als ondernemer geen enkele rechtszekerheid meer."

Studio 100 is vooral bekend van K3, Samson en Gert en Kabouter Plop.