×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Milika Peterzon openhartig over hersenbloeding

Milika Peterzon openhartig over hersenbloeding
27.03.2019 -

Milika Peterzon vertelt in het programma Geef om je hersenen dat Omroep MAX woensdagavond uitzendt, hoe haar leven vijf jaar geleden een drastische wending nam door een hersenbloeding.


Ze noemt het keihard knokken om te leren leven met de handicaps die ze overhield aan het hersenletsel. ‘Ik heb gelukkig mijn optimisme mee en mijn kracht, maar soms is het wel heel lastig. Over alles wat je doet moet je nadenken. Iets heel simpels als de trap op en af lopen is voor mij al heel lastig, omdat ik heel bang ben om van de trap te vallen. Dus doe ik dat heel voorzichtig.’

Milika werd in september 2014 getroffen door een zware hersenbloeding. Ze lag bijna twee maanden in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en ging daarna naar een revalidatiecentrum om aan haar herstel te werken. Als ze na lange tijd weer thuis komt, is haar leven totaal veranderd, vertelt de voormalig Hart van Nederland-presentatrice.

In het programma Geef om je hersenen (NPO 1, 21.25 uur) vragen Sybrand Niessen en Martine van Os aandacht voor het belang van hersenonderzoek. Er zijn optredens van Willeke Alberti en Elske DeWall.