Placeholder

Mike Weerts zat niet goed in z’n vel

Mike Weerts heeft lange tijd alleen maar projecten aangepakt waar hij geen voldoening van kreeg. "Ik werkte keihard, maar deed geen dingen waar ik blij van werd", vertelt de 33-jarige acteur.

Om in te zien dat het ook anders kon, moest hij eerst 'goed op zijn bek gaan', aldus Weerts. "Ik was net dertig geworden, kwam thuis en stond met een vriend te praten. Ineens werd ik misselijk en klapte achterover. Het gebeurde vaker, dat ik ineens omviel en begon te shaken."

Na een ziekenhuisbezoek bleek Weerts fysiek in orde maar een haptonoom zei hem dat hij te veel geeft en tegelijkertijd te weinig aan zichzelf dacht. "Hij had gelijk. Ik was in de commerciële hoek terechtgekomen en miste een uitdaging in de dingen die ik speelde. Als acteur moet je een evenwicht bewaren tussen de dingen die je doet om je huis te betalen en de projecten waar je hart bij ligt."

Weerts, bekend van onder meer de tv-serie Voetbalvrouwen, weet nu dat hij af en toe een flinke uitdaging nodig heeft. Daarna kan hij er naar eigen zeggen weer even tegenaan. "Daar kan ik een tijd op teren”, aldus de acteur in Viva.