Meneer Reimers

Meneer Reimers haalt hard uit naar Rogier: ‘Walgelijk type’

Voor Meneer Reimers is zijn pensioen tijdelijk aangebroken. Tegen zijn zin, want hij kan even geen gastheer meer zijn in zijn restaurant en ook op tv heeft hij even niks. Wel kijkt Reimers veel televisie en volgt hij de soap rond Frank en Rogier op de voet.

Meneer’ Willem Reimers (73) kent Frank van vroeger. ‘Dat was een hartstikke leuke vent’, vertelt hij. Het komt dan ook niet door Frank dat Reimers het programma Frank & Rogier Checken In vreselijk vindt: ‘Nee, het is die Rogier. Ik vind hem een walgelijk type. Wat een valse nicht.’ De relatieproblemen van het stel ontstonden nadat vrienden Frank de ogen openden en hij ging inzien dat Rogier hem kleineerde. ‘Ik denk dat de roem hem naar het hoofd gestegen is. Die jongen denkt dat hij ineens een kleine God is en zich alles kan permitteren. Dat is natuurlijk heel dom. Dan hadden Herman en ik al twintig jaar naast onze schoenen gelopen. Ja toch?’

Frank en Rogier tekenden een driejarig contract bij RTL waar zij naar verluidt enkele tonnen per jaar ontvangen voor hun bezoekjes aan de kringloopwinkels. ‘Ik denk dat dat aardig terugbetalen wordt als hun programma’s niet doorgaan. Ik denk dat ze dan een dikke vette claim aan de broek krijgen, want RTL mist dan een deel van z’n programmering met hoge kijkcijfers’, aldus Meneer Reimers.

Het hele verhaal staat deze week in Weekend.