×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Melisa Schaufeli betrokken bij illegale handel honden’

1.11.2017 -

Melisa Schaufeli, de vriendin van oud-voetballer en realityster Andy van der Meijde, zou betrokken zijn bij de handel in illegale Pomeriaan-pups vanuit Wit-Rusland. Dat vermeldt Follow The Money (FTM) naar aanleiding van eigen onderzoek.


Volgens FTM worden de pups vaak ziek en té vroeg geïmporteerd. Daarnaast kloppen de papier niet. De handelaar waar het om gaat, Pomeranian The Real One, is volgens FTM niet aangesloten bij de Fédération Cynologique Internationale, de overkoepelende organisatie voor kennelclubs. 

FTM kwam tijdens hun onderzoek achter de naam van Melisa Schaufelli. De site zegt op Facebook foto's te hebben ontdekt van kopers die hun hondjes ophalen bij Andy en Melisa thuis. Een puppykoper die met Melisa te maken heeft gehad, is niet te spreken over de gang van zaken en doet haar verhaal tegen de site: 'Mijn moeder wilde mij een puppy geven voor mijn verjaardag en kwam op de Facebook-pagina van Pomeranian the Real One terecht. Zij heeft 1500 euro als aanbetaling overgemaakt. Er is een afspraak gemaakt om de pup op te halen, maar toen mijn moeder daar aankwam, was er niemand thuis. De rolluiken waren dicht en de telefoon werd niet opgenomen. Opeens kregen wij een berichtje: sorry ik heb de pup, je mag ‘m komen halen. Ik ben toen de pup alsnog gaan halen', zo vertelt ze. 

Melisa ontkent tegenover FTM pups zelf te hebben verkocht. Zij verwijst naar Tamara, een tussenpersoon bij deze 'handel': 'Ik weet dat Tamara de hondjes uit Rusland haalde, zij bemiddelde daarin. Ik heb ook drie geïmporteerde Pomeranianen uit Rusland, daarvandaan zijn ze echt mooi klein. Die zie je hier in Nederland niet. Ik heb bij Tamara destijds drie hondjes gekocht, en heb wel eens op hondjes gepast. Er zijn ook wel eens wat hondjes opgehaald hier. Één pup heb ik verkocht aan een klant van mij, uit de kapsalon. Maar ik zie daar weinig kwaad in', zo legt ze de situatie uit.

Frank de boer en zijn gezin hebben een hondje via deze verkopers aangeschaft. De familie laat weten dat zij via Melisa het hondje hebben gekocht. Melisa zelf ontkent dat ook niet: 'Ik heb in goed vertrouwen voor deze kennel mensen doorverwezen, omdat ik er zelf zulke goede ervaringen mee heb. Veel bekende mensen, zoals Frank de Boer, hebben daar hun hondjes vandaan', reageert ze op het verhaal.

Naast Frank de Boer heeft ook Barbie -Samantha de Jong- hier haar hondje vandaan. Zij heeft het beestje alleen moeten wegdoen toen ze naar Spanje verhuisde. Of er problemen waren met het hondje is niet bekend.

 

Maggy!

Een bericht gedeeld door Melisa Schaufeli #hairartist (@melisaschaufeli) op

 

Vandaag maar even deze rakkers verwennen. #dierendag2017 #wordenelkedagalverwend#knuffeldood #kenzo #zivathepom

Een bericht gedeeld door Frank de Boer (@frank150570) op

 

Huh? Wie? Wij? Wattan?

Een bericht gedeeld door Samantha (@samanthaenfriends) op

Hoe de vork ook in de steel zit, een zuiver zaakje is het niet. Chipnummers kloppen niet, stamboom-papieren missen, de hondjes worden te vroeg geïmporteerd en zijn vaak ziek. Wat Melisa haar rol hier precies in is, is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat de Facebookpagina van dit bedrijf offline is gehaald zodra FTM het artikel had gepost. Stinken doet dit zaakje in ieder geval zeker…