afscheid

Meer dan 1,2 miljoen mensen zien afscheid Eva Jinek

De laatste talkshow van Eva Jinek bij de NPO is vrijdagavond door meer dan 1,2 miljoen mensen bekeken. De presentatrice maakt na vijftien jaar de overstap naar RTL, waar ze vanaf januari afwisselend met Beau van Erven Dorens te zien zal zijn op de late avond. Het afscheid van Jinek was het vierde best bekeken programma van de dag, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

In de uitzending bedankte Jinek alle collega’s van de programma’s die ze bij de publieke omroep mocht maken. Zoals gebruikelijk wordt Jinek opgevolgd door Jeroen Pauw, die vanaf maandag drie maanden lang te zien is op de late avond. Wie op de plek van Jinek komt, is nog niet bekend.

Het nieuwe RTL-programma Masked Singer werd beter bekeken dan het afscheid van toekomstig RTL-ster Jinek. Het uit Zuid-Korea overgewaaide programma trok bijna 1,5 miljoen kijkers op RTL 4, goed voor een tweede plek in de kijkcijferlijst. In de show komen bekende Nederlanders uitbundig verkleed en onherkenbaar vermomd hun zangkunsten ten gehore brengen in de studio. Twee panels moeten raden wie de zanger of zangeres is. Het ene panel bestaat uit Gerard Joling en Buddy Vedder, het andere uit Carlo Boszhard en Loretta Schrijver.

De eerste uitzending van Dance Dance Dance werd op SBS 6 door 760.000 mensen bekeken. Daarmee staat het dansprogramma, dat voor het eerst bij SBS is te zien, op plek veertien in de lijst met best bekeken programma’s. Op de eerste plek stond het NOS Journaal van 20.00 uur, met bijna 1,9 miljoen kijkers.

Lees ook:

Na drie loodzware maanden: Eva Jinek geniet van vakantie

Eva Jinek naar RTL

Doutzen Kroes barst in tranen uit tijdens afscheid kinderen