Matthew McConaughey nam bewust pauze

Matthew McConaughey had even genoeg van de romantische komedies waar hij steeds voor werd gevraagd. Daarom besloot hij even pauze te nemen van zijn werk. "Het werd me allemaal iets te makkelijk. Privé ging het me voor de wind en ik wilde over mijn werk net zo opgetogen zijn."

De 44-jarige acteur wilde naar eigen zeggen even de schaduw opzoeken. "Even ontmerken, om het zo te zeggen. Ik had geen idee voor hoe lang. Na ongeveer een jaar kreeg ik de juiste telefoontjes, de goede scripts", vervolgt Matthew in Spits. Films als Killer Joe, Magic Mike en Bernie worden door McConaughey opgesomd. "Die rollen kozen mij, niet andersom, zo voelt het."

Dan is er ook nog de productie Dallas Buyers Club, waarin hij de aan aids lijdende Ron Woodroof speelt. Voor deze rol sleepte hij een Oscarnominatie voor beste acteur in de wacht. Matthew moest zo'n 22 kilo verliezen om Woodroof overtuigend te kunnen spelen.

Maar hierdoor werd hij niet minder helder. "Ik was zo scherp, zo gefocust, ik was on fire!", aldus de acteur. "Ik mocht niet te veel naar buiten, want ik moest bleek blijven, dus was ik de hele dag binnen, alles aan het lezen over het leven van Ron. Ik kon er geen genoeg van krijgen." Zijn vrouw dacht daar duidelijk anders over. "Het was nogal intens. Ik voelde me top, was niet te stoppen. Maar mijn vrouw was blij toen het erop zat en ik ook weer af en toe kon relaxen."