Mary Borsato maakt trouwjurk voor film Fataal

Mary Borsato verleent haar medewerking aan de nieuwe Nederlandse speelfilm Fataal. De 70-jarige ontwerpster verzorgt een bruidsjurk voor een trouwscène die komend weekend wordt opgenomen.

De jurk wordt in de film gedragen door actrice Priscilla Knetemann, meldde producent Take One NL Productions donderdag.

Fataal vertelt over Milan, een twintiger die samen met zijn vriendin een club opent. Wanneer hij ruzie krijgt met drie vervelende bezoekers, wordt hij in elkaar geslagen. Milan overleeft de aanval, maar hoort in het ziekenhuis dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Bovendien worstelt de clubeigenaar na de aanval met sombere buien waar hij zijn vriendin Sophie langzaam maar zeker in meesleept.

In het scenario van Dick van den Heuvel (Spijt!) zitten talloze elementen en anekdotes verwerkt die de nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld de makers hebben verteld. Ze hebben onder meer gepraat met de familie van Niels Kooistra uit Leeuwarden en Pierre Weymans uit Alphen aan den Rijn. Kooistra (28) werd aangevallen omdat hij 'midje' zei tegen een jongen die 'mietje' verstond. Weymans (27) overleed tijdens het stappen toen hij probeerde een ruzie te sussen.

Zinloos geweld

Belangrijke rollen worden vertolkt door Jeffrey Hamilton, Joël de Tombe, Harry Piekema, Mamoun Elyounoussi, Edo Brunner en Mylene d'Anjou. Producenten Jesse Bleekemolen (17) en Stijn van Dongen (16) werken voor de film samen met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld. Het is de bedoeling dat Fataal begin 2016 in première gaat.

Het is overigens niet de eerste keer dat Borsato een jurk maakt voor een filmproductie: zij deed dit eerder voor de romantische komedies Verliefd op Ibiza en Toscaanse bruiloft. De 70-jarige ontwerpster was als actrice te zien in GTST en Ellis in Glamourland.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen