×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Martin Garrix ’s werelds beste dj

20.10.2016 -

Martin Garrix is uitgeroepen tot de beste dj op aarde. De twintigjarige Nederlander voert de DJ MAG Top 100 aan, is woensdagavond bekendgemaakt op het Amsterdam Music Festival. Dat is een onderdeel van het Amsterdam Dance Event (ADE).


Martin Garrix stond vorig jaar nog op de derde plek van de lijst die elk jaar wordt samengesteld door het publiek. Het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike voerde de DJ MAG Top 100 in 2015 aan. Dit jaar staan de Belgisch/Griekse broers op de tweede plek.

Dimitri Vegas & Like Mike zijn de enige dj’s in de top vijf die niet uit Nederland komen. Hardwell zakt een plek ten opzichte van vorig jaar en eindigt op de derde plek. Armin van Buuren en Tiësto weten de respectievelijk vierde en vijfde plek vast te houden.

De DJ MAG Top 100 werd dit jaar voor de twintigste keer samengesteld. Meer dan een miljoen mensen brachten een stem uit. Voor de elfde keer voert een Nederlander de lijst aan. Tiësto stond in 2002, 2003 en 2004 op één, Armin van Buuren in 2007, 2008, 2009, 2010 en 2012 en Hardwell voerde de lijst in 2013 en 2014 aan.

Martin Garrix is sinds zijn vijftiende actief als producer. Hij tekende op zestienjarige leeftijd zijn eerste platencontract en brak in 2013 internationaal door met de hit Animals.