Placeholder

Martijn Krabbé: scheiding is zwaar en wennen

Martijn Krabbé heeft de stilte rondom zijn mislukte huwelijk met Amanda doorbroken. De presentator kon en wilde voorheen niet praten over de scheiding, nu Amanda tot over haar oren verliefd is op de Brabantse tegelondernemer Harrie Kolen.

"Amanda en ik kunnen nog steeds wel door één deur. We praten veel. En dat is belangrijk. We wisselen elkaar nu af in het huis waar we de afgelopen jaren woonden. We delen het huis dus nog, maar niet tegelijk. Ik heb een appartementje, verderop, ik ben er een week en dan zij weer. Dan pas ik op de kinderen en wat nu even goed uitkomt. Ik kan veel tijd doorbrengen met de kids, die dat ook fijn vinden.", zo vertelt hij dinsdag aan een krant.

Van de geruchten over Amanda, die met de kinderen naar Brabant zou verhuizen, is niets waar. "Ze is dat nu niet van plan. Gelukkig, en dat zeg ik voor de kinderen. Die hebben híér, in Amsterdam, alles. Hun musicalclubje, pianolessen, sport, opa’s en oma’s, vriendjes, vriendinnetjes, school, noem maar op. Die doe je geen plezier met zo’n ingrijpende verhuizing."

Het gaat na een turbulente tijd inmiddels wat beter met Martijn. "Na twintig jaar samen is het verdrietig te constateren dat het met ons samen toch niet is gelukt. Het gaat goed, hoor, over het algemeen. Maar het is zwaar, en wennen. Voor onszelf, en voor de kinderen natuurlijk ook in hoge mate."