×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Martijn geeft fout toe

Martijn geeft fout toe
29.04.2016 -

Martijn Krabbé heeft toegegeven dat hij fout zat door een stukje walvis te eten in zijn programma Herman en Martijn: Op de proef gesteld. In een reactie op Twitter laat hij weten dat hij de 'gruwelijke praktijken' rond de walvisjacht volstrekt afkeurt.


"Laat ik duidelijk zijn: ik heb een fout gemaakt. Op de Faeröer Eilanden nog wel. We hebben gepoogd in beeld te brengen hoe men daar leeft. Dat deden we zonder de abjecte slachting van de griend vissen in beeld te brengen. En zonder duidelijk aan te geven dat zoiets wat ons betreft niet kan", legt Krabbé uit. De presentator zegt dat kritische vragen stellen niet voldoende is en dat hij en tv-kok Herman den Blijker een duidelijker standpunt hadden moeten innemen.

"Door de heftige – vaak terechte – reacties op de uitzending is me duidelijk geworden dat je over een onderwerp als dit glashelder moet zijn. Dat heb ik nagelaten en dat zal me niet nog een keer gebeuren", belooft Krabbé. "Ik hoop dat iedereen wil aannemen dat ik deze gruwelijke praktijken volstrekt afkeur en er op geen enkele wijze begrip voor heb willen opbrengen. Het was een stevige les in communicatie."

In de uitzending van dinsdag was te zien hoe Krabbé een stukje walvisvlees kreeg aangeboden. De presentator was zichtbaar onder de indruk toen hij het vlees proefde.