×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Marnix Kappers begraven

15.10.2016 -

Familie, vrienden en bekenden hebben zaterdag afscheid genomen van acteur Marnix Kappers. Na een herdenkingsbijeenkomst in De Rode Hoed, is hij in besloten kring begraven op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam. De 73-jarige Kappers stierf afgelopen maandag.


Marnix werd vooral bekend door zijn rol als Neef Herbert in het NCRV-televisieprogramma De Familie Knots (met Hetty Heyting) en als presentator van Knoop in je Zakdoek (met Sylvia Millecam). Hij werkte onder meer bij Wim Kan en de cabaretgezelschappen Lurelei en van Ivo de Wijs. Zijn laatste grote rollen speelde hij (naast Jasperina de Jong en Jenny Arean) in de Harry Bannink/Annie Schmidt-musical Heerlijk duurt het Langst en in de hommage aan Friso Wiegersma: Telkens weer het Dorp. In 2009 stopte hij met optreden.

Kappers was zeer aangeslagen door de dood van zijn partner in 2013 en kampte met ernstige en toenemende gezondheidsproblemen. Daardoor besloot hij volgens zijn familie ,,nieuwe slagen van het noodlot niet langer lijdzaam af te wachten''.