Mark van Eeuwen veel in de sportschool

Mark van Eeuwen heeft flink aan de gewichten gehangen voor zijn hoofdrol in de musical The Bodyguard. "Want een bodyguard moet wel echt een gespierde, fitte man zijn, vind ik", vertelt de 39-jarige acteur.

En dus bracht Mark aardig wat uren door in de sportschool, vaak vier uur per week. "Een tijdje zelfs acht uur. Maar met het intensieve repetitieproces – zes dagen per week van 's morgens vroeg tot 's avonds laat – hield ik dat niet vol. Ik had haast geen energie meer over. Vier uur per week trainen blijk ik beter vol te houden. Het werkt. Ik ben duidelijk fitter geworden."

Spieren kweken deed Van Eeuwen niet om succes bij vrouwen te hebben, daar heeft de acteur naar eigen zeggen geen tijd voor, vertelt de acteur in het AD. "Het is hard werken en ik heb weinig tijd voor sociale bezigheden. Dat is soms wel lastig, maar ik krijg er ook een hoop voor terug. Ik sta nu avond aan avond voor 1800 man in het Beatrix Theater, dat is fantastisch."

De rol in de musical The Bodyguard, die zondag in première gaat, is voor Van Eeuwen een droom die uitkomt. "Vijftien jaar geleden zag ik een advertentie staan voor audities voor een nieuwe Joop van den Ende-musical. Ik dacht: dat wil ik ook! Het is zo tof dat ik nu, na jaren hard werken, de titelrol speel."