Mark Rutte

Mark Rutte over seksueel wangedrag: ‘Moeten niet wachten tot het misgaat’

Mensen moeten niet wachten met ingrijpen als ze signalen krijgen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, zegt premier Mark Rutte in reactie op het wangedrag bij The Voice tegenover RTL Boulevard. “Als advies van ons allemaal, ga niet wachten tot iemand zegt: ‘het gaat hier fout’, als je ziet dat het al fout gaat.”

De BOOS-uitzending heeft hij nog niet volledig gezien, maar de nieuwsberichten erover noemt Rutte tegenover de pers, voorafgaand aan de ministerraad op vrijdag, “heel heftig voor alle betrokkenen”. Ook heeft de advertentie van vrouwelijke werknemers van John de Mol indruk op Rutte gemaakt, waarin zij de mediamagnaat vertellen: “Het ligt niet aan de vrouwen.” Dat noemt hij een “heel bijzonder statement”, hoewel hij benadrukt dat hij de uitspraken van De Mol zelf niet heeft beluisterd.

“Als het gebeurt probeer je het bespreekbaar te maken”, zegt Rutte. Maar hij benadrukt dat het probleem niet ligt bij mensen die achteraf niet aan de bel trekken. “Hoe voorkóm je dat het gebeurt”, is volgens Rutte de “cruciale” vraag.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen