×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Mark Rutte: dreiging John van den Heuvel is heel erg

Mark Rutte: dreiging John van den Heuvel is heel erg
20.11.2018 -

Het feit dat misdaadjournalist John van den Heuvel vanwege dreigingen niet meer live in de studio aan het Leidseplein kan optreden bij RTL Boulevard is een nederlaag. Premier Mark Rutte schaart zich achter die kwalificatie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.


Maandag werd bekend dat de journalist voorlopig niet meer live aanschuift aan de desk van RTL Boulevard. Hij kan wel bijdragen leveren vanuit een andere studio in het Telegraaf-gebouw. De kans dat criminelen een aanslag op hem plegen wordt reëel geacht. Van den Heuvel wordt al langer beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging.

'Ik vind het voor hem heel erg, voor RTL Boulevard, en voor De Telegraaf', zei Rutte. Hij snapt dat sommige mensen deze maatregel als een knieval voor criminelen zien. 'Tegelijkertijd is dit het advies van de lokale driehoek en daar kan ik helaas niet in het openbaar verder over discussiëren.'

Rutte benadrukte dat 'we er alles aan zullen die om de klootzakken te pakken die hier achter zitten'.