Mariska van Kolck maakt zich grote zorgen om energiecrisis: ‘Toekomstperspectief is heel verdrietig’

De energieprijzen zijn fors gestegen, dus Nederland houdt zijn hart vast. Hoe gaan de BN’ers om met die torenhoge energiekosten nu Koning Winter in aantocht is? 

Musicalster Mariska van Kolck maakt zich vooral zorgen om haar oudste zoon Christoph. Hij woont op kamers en gaat opeens van 250 euro aan energiekosten naar meer dan 800 euro. Hij woont met drie jongens en hoeft het bedrag niet helemaal alleen op te hoesten, “maar dan nog: hoe kan een student zo’n fors bedrag betalen?”, vraagt ze zich hardop af in Weekend.

“Het is verschrikkelijk. Mijn zoon valt al buiten de boot voor studiefinanciering. Hij en al die andere studenten kunnen straks niet eens een huis kopen of een telefoon, omdat ze door stijgende energiekosten geld moeten lenen én door die schuld een BKR-registratie hebben. Dat is dan de start van je leven”, zegt Mariska (58) bezorgd.

‘Tranen in mijn ogen’

Christoph dopt graag zijn eigen boontjes, maar Mariska sponsort hem soms met een extra tasje boodschappen. “Mijn zoon is geen klager, maar ik merk nu wel dat hij wat vaker zegt: ‘Mam, ik kom thuis eten’.” Ze houdt haar hart voor de toekomst. “Als je hoort hoeveel mensen nu al de Voedselbank moeten aanspreken, schrik ik daar erg van. Ik krijg er tranen van in mijn ogen. De wereld is aan het verslechteren. Het toekomstperspectief is heel verdrietig.” 

Lees het hele verhaal in Weekend nummer 39 online of bestel hem hier.