Mariska Bauer na herseninfarct: ‘Alsof mijn hoofd vol met watten zit’

Frans Bauer (48) was het lijdend voorwerp zaterdagavond in SBS’ Hoge Bomen en het bleek een avond met een lach en een hoop tranen. Ook Frans’ Maris(ka) was van de partij om te vertellen hoe het met haar gaat nadat zij begin dit jaar een herseninfarct kreeg. “Het gaat goed”, vertelt de 46-jarige Mariska tegen presentator Jeroen van der Boom. “Ik heb geen restverschijnselen, maar ik ben wel heel snel moe.”

Ze voelde zich op een avond niet goed maar dacht dat ze misschien iets had gegeten wat niet lekker viel of wellicht speelde een allergie haar parten, blikt ze terug. Samen met Frans toog Mariska naar de apotheek om pilletjes te halen voor – zoals ze dachten – een allergische reactie. “Maar toen ze van normaal praten naar een soort dronkenmansgebral ging, ben ik naar de eerste hulp gereden”, vertelt Frans. En daar bleek het helemaal mis: Mariska had een herseninfarct gehad.

Het herstel gaat goed, maar het gaat Mariska niet snel genoeg. “Ik kan weer redelijk praten, mijn armen en benen doen het goed. Ik was een bezige bij en nu ben ik een rustige vlinder”, lacht ze. “Het is alsof je hoofd vol met watten zit. De ene dag gaat het goed en de andere dag minder. Alles wat ik doe is heel vermoeiend voor me. Soms, als ik praat met mensen, ga ik ineens gapen.” Maar, verzucht ze, ze is er nog en afgelopen week was er weer een hoogtepuntje. “Ik mag weer autorijden! Ik ben helemaal blij. Dat is weer een stap vooruit.”

‘Maris heeft altijd gelijk’

Door Mariska’s gezondheid moest Frans een tandje bijzetten om het gezin draaiende te houden. “Ik ben bezig met van álles”, zegt de zanger. “Ik wist alles wat ze deed in het gezin, maar als je nu ziet wat een vrouw allemaal binnen een gezin doet: dat is bizar.” Frans doet zijn best, maar hij is nu eenmaal geen Maris. “Ik probeer het. Ik ben niet de beste kok ter wereld, maar ik probeer het.” Het geheim van hun huwelijk? Daar kan Frans kort over zijn. “Maris heeft áltijd gelijk.”

‘Hier kan geen gouden plaat tegenop’

Het werd voor Frans en Mariska een avond met een strik erom toen hun oudste zoon Christiaan voor zijn vader Stef Bos’ klassieker Papa ten gehore bracht. Zowel papa als mama hielden het niet droog. “Dit is het allermooiste wat ik al artiest in een programma heb mee mogen maken”, zegt Frans geëmotioneerd. “Dit is oprecht het mooiste cadeau dat ik ooit gehad heb. Hier kan geen gouden plaat tegenop.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen