Marion Pauw mishandeld

Schrijfster Marion Pauw is donderdagavond mishandeld nadat ze getuige was van een vechtpartij in de Amsterdamse Stadionbuurt. Ze kreeg een klap in het gezicht. De schade valt mee, laat ze weten.

Marion reed door de Michelangelostraat toen ze opeens een stilstaande auto met daarnaast twee vechtende jongens zag. "Die ene was heel hard op die andere in aan het slaan." Een meisje in de auto gebaarde dat ze iets wilde zeggen, waarop Pauw haar autoraampje opendeed. "Ze sprak Engels met een Frans accent en was helemaal in paniek," vertelt Marion aan BuzzE.
Pauw belde het alarmnummer. Op dat moment kwam de agressor op haar afgestapt. "Ik schrok en haalde per ongeluk de voet van de koppeling, waardoor de motor afsloeg. Ik wilde mijn raam dichtdoen, maar dat ging niet meer. Die gast begon te schreeuwen en sloeg me door het raam keihard in mijn gezicht. Hij was blind van woede." Het bleef gelukkig bij één klap. "Daarna liep hij weg en die andere man was ook weggerend."
Marion deed aangifte van mishandeling en niet veel later werden de twee mannen opgepakt. Zij komen volgens haar uit Frankrijk. De 41-jarige schrijfster is niet het enige slachtoffer; er zou ook een andere getuige zijn geslagen. Pauw maakt het naar omstandigheden goed. "Mijn oog is een beetje dik en ik ben heel erg geschrokken."
De Daglicht-schrijfster, die dit jaar het geschenkboekje voor de Maand van het spannende boek voor haar rekening neemt, adviseert mensen die getuige zijn van een misdrijf om ook aan hun eigen veiligheid te denken. "Je moet echt 112 bellen, maar ga eerst even om de hoek staan."