Marijke wil jongeren helpen

Marijke Helwegen is een videokanaal begonnen op YouTube. Ze wil er haar vele ideeën vormgeven via 'over the top'-video's waarin ze jongeren advies geeft. Maar ze wil mensen ook blij maken, zo vertelt de tv-diva.

"Ik ben een platform begonnen op social media omdat ik altijd bruis van enthousiasme en vol zit met ideeën. Nu heb ik een vorm gevonden waarin ik dat kwijt kan". Op het kanaal op YouTube is nu één video te vinden, en elke week komt er eentje bij. "Ze worden gemaakt door een goede vriend van me, Robert de Graauw. Ik heb letterlijk honderden ideeën voor filmpjes die hij opneemt."
Hoewel de video met een flinke dosis humor is gemaakt, zijn de vragen die Marijke behandelt wel echt. "Al jaren krijg ik veel mails en vragen via internet naar persoonlijke dingen, zoals of iemand mijn pruik mag lenen en wat ik eet. In de video's ga ik daar op mijn eigen manier op in. Compleet hysterisch en trillerig, zoals mensen me kennen van tv."
Maar er zit ook een diepere lading achter vertelt ze aan BuzzE. "Ik wil mensen blij maken, zorgen dat ze de dag met een lach beginnen en niet chagrijnig naar hun werk gaan. Mensen aan het lachen maken, mag best ten koste van jezelf gaan. Het is een rol, maar voor een deel ben ik wel echt zo. Daar schaam ik me niet voor."
De ambities van Marijke zijn niet mis. "Ik zou het heerlijk vinden om de Nederlandse Lucille Ball te worden. Die was net als ik ook trillerig en liet van alles uit haar handen vallen. Het lijkt me geweldig om mensen zo aan het lachen te maken."