Marieke Elsinga

Marieke Elsinga denkt nog vaak aan Peter R. de Vries

RTL Boulevard-presentatrice Marieke Elsinga denkt nog regelmatig aan haar overleden collega Peter R. de Vries, zegt ze in het programma Aran on Tour. In juli werd de misdaadjournalist na een bezoek aan Boulevard neergeschoten in het centrum van Amsterdam.

Marieke haalde veel kracht uit haar werk rond die periode, zegt ze in de serie waarin RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade met bekende Nederlanders in zijn auto rondrijdt en gesprekken voert. ‘Ik had het veel moeilijker gevonden als ik die week niet had gewerkt en van de bank had gezien hoe die uitzendingen gemaakt worden. Nu had ik het gevoel van: ik kan m’n verdriet omzetten in iets wat bijdraagt’, aldus Elsinga.

De presentatrice zegt nog regelmatig aan De Vries te denken. ‘Ik ook’, reageert Bade daarop. ‘Het is zo raar en het gaat allemaal door. Af en toe komt er een item voorbij en dan mis je Peter gewoon.’ Daar sluit Elsinga zich bij aan. ‘Er zijn ook best veel onderwerpen dat we tegen elkaar zeggen: dit was echt een Peter-onderwerp geweest.’

Op 6 juli werd De Vries neergeschoten toen hij van de RTL Boulevard-studio op het Leidseplein naar zijn auto liep. Negen dagen later overleed de 64-jarige journalist aan zijn verwondingen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen