Mari van de Ven 25 jaar in het vak

Mari van der Ven viert deze maand een bijzonder jubileum: hij zit 25 jaar in het vak. De visagist hoopt dat mensen zich beseffen dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen. "Ik leef heel bewust: rook niet, drink niet, sport veel. Dat heeft allemaal met beauty te maken. Het is zo jammer dat sommige mensen daar niet op letten", aldus Mari.

"Je hebt maar één lijf waar je je hele leven mee moet doen. Verzorg het", is het advies van Van der Ven in Metro. Maar de visagist benadrukt dat hij het uiterlijk natuurlijk belangrijk vindt, maar het innerlijk is volgens Mari net zo belangrijk. "Het gaat samen. Door 25 jaar in het vak bouw je mensenkennis op. Het is niet alleen maar kleurtjes aanbrengen, er komt nog veel meer bij kijken. Ik krijg bekende en onbekende mensen in mijn stoel, die soms hun hele levensverhaal vertellen." Daar zou Van der Ven wel een boek over kunnen schrijven. "Maar dat doe ik niet: ik wil dat mensen integer met mij om gaan, dus doe ik dat ook met hen."

Mari denkt er voorlopig nog niet aan om te stoppen met zijn werk. "Ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen, altijd aan het voortborduren." Misschien dat hij het wel rustiger aan gaat doen. "Maar ik kan me niet voorstellen dat ik ooit niets zal doen. Daar ben ik veel te nieuwsgierig en ambitieus voor."

Van der Ven viert zijn jubileum met een eigen website en een tour door Nederland waarbij hij mensen advies geeft. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen