Marco Borsato

‘Marco Borsato betastte Voice-kandidates, ook minderjarigen’

Marco Borsato zou tijdens zijn functie als coach bij The Voice of Holland en The Voice Kids verscheidene kandidates en medewerkers hebben betast. Een zestal, van wie drie minderjarig, heeft zich bij de redactie van BOOS gemeld, zo wordt duidelijk uit de uitzending van donderdag.

Drie jonge vrouwen vertellen aan Tim Hofman in BOOS dat zij “overwegend in werksferen langdurig en ongewenst betast” zijn door Borsato. Dit zou zijn gebeurd op de billen. Een van hen was een werknemer bij The Voice.

Ook meldden zich drie voormalig kandidaten van The Voice Kids. Een meisje van 14 jaar werd naar eigen zeggen betast op de billen tijdens de jaarlijkse barbecue die Borsato organiseert voor oud-kandidaten. Het slachtoffer liep naar eigen zeggen weg maar werd daarna opnieuw opgezocht. Haar ouders bevestigen dat aan BOOS.

Gentleman’s agreement

Een 13-jarig meisje zegt eveneens betast te zijn. Dat verhaal wordt bevestigd door haar moeder. Een derde stelt dat Borsato “geregeld” aan kandidates van The Voice Kids zou hebben gezeten. Hij zou meisjes onder meer bij de heupen hebben aangeraakt.

Een medewerker zegt in de uitzending dat de verhalen over Borsato bekend zijn en niet als een verrassing komen. Iedereen zou hebben geweten van het grensoverschrijdend gedrag van Borsato. “Het was een gentleman’s agreement dat er niet over gesproken werd”, zo meldde Hofman.

De advocaat van Borsato wilde niet tegenover BOOS reageren omdat de zanger al onderwerp is van twee strafrechtelijke onderzoeken.