Placeholder

Marc-Marie was Roy Donders ver vooruit

Marc-Marie Huijbregts wordt dit jaar 50. De cabaretier vertelt dat hij nu veel eerlijker is dan een aantal jaar geleden. "Omdat ik denk dat het moet. Misschien is het stom, maar ik wil niet liegen. Ik wil geen onware dingen zeggen, niet in mijn relatie en niet tegen mijn publiek."

De komiek laat in het interview weten dat hij zich als puber graag verstopte. "Ik wilde niks liever dan gewoon zijn, niet opvallen. Maar ja, als ik nu foto's zie van vroeger… Toen dacht ik altijd: waarom kijkt iedereen zo naar me? Nu denk ik: waarom dénk je dat iedereen keek? Ik zag er ontzettend raar uit", aldus Marc-Marie. "Ik was Roy Donders vér vooruit. Ik had een huispak gemaakt van zwart katoen en daar had ik met witte textielverf een silhouet van Barbra Streisand op geverfd. Ik droeg een rare bril met spiegelglas, ik had een tas van de musical Cats en dan liep ik over de boulevard van Scheveningen en vond het raar dat iedereen keek. Ja…"

Tegenwoordig hoeft Marc-Marie zich niet meer te verstoppen. "De wereld is niet zo eng als ik dacht", zegt hij hierover in het Volkskrant Magazine. "Eén ding is fijn van bekend worden: je hoeft jezelf niet meer uit te leggen. Toen ik in 1998 begon met cabaret zei ik eerst altijd iets over mijn rare stem, maar op een gegeven moment kon ik ermee stoppen omdat mensen dat wel wisten. Ik kwam erachter dat wie ik ben, dat wat ik altijd verborgen had gehouden, niet zo erg is. Daardoor geef ik me meer. Ik ben altijd bezig met overgave, de controle durven loslaten, in die hoek zit het verlangen naar eerlijkheid."