Manon Thomas slimste BN’er

Manon Thomas heeft woensdagavond de nationale IQ Test 2015 gewonnen en mag zich de slimste BN'er noemen. Haar intelligentiescore kwam uit op 126 punten. Haar danspartner Peter Schauer behaalde met een score van 116 punten de tweede plaats. Het danskoppel is met een gemiddelde score van 121 ook het slimste stel.

Martine (83) en Louise (77) Fokkens, bekend van de documentaire Ouwehoeren, hadden de laagste score van de BN'ers. Cabaretier Edo Brunner eindigde samen met Peter Schauer op de tweede plaats met 116 punten. Billy van Utopia werd derde met 112 punten. Vorig jaar was Prem Radhakishun de winnaar met een score van 116.

Dit jaar stond de vraag 'Ben jij slimmer dan je partner?' centraal bij de test. Acht BN'ers, het publiek en kijkers thuis konden niet alleen hun eigen intelligentie testen, maar ook hoe ze ervoor stonden ten opzichte van hun zaken-, liefdes-, of vriendschappelijke partner.

De slimste persoon in het publiek zat in het sportersvak, hij behaalde 152 punten. De sporters scoorden ook het best van de publieksvakken met een gemiddelde van 123. Het vak met de getrouwde partners scoorde het laagst met een gemiddelde van 115 punten.