Placeholder

Manfred de Graaf overleden

Manfred de Graaf is op 79-jarige leeftijd overleden. De acteur was bij het grote publiek bekend als Hans Lansberg uit de VARA-comedy Zeg 'ns Aaa. Twee maanden geleden overleed zijn televisie-echtgenote uit die serie, Sjoukje Hooymaayer. Zij werd 77 jaar.

Manfred de Graaf speelde naast Zeg 'ns Aaa ook in onder meer Turks Fruit, Dagboek Van Een Herdershond en Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij werd in 1939 geboren als zoon van de Roemeense diplomaat Manfred Derman. Manfred nam later de naam aan van zijn stiefvader. Op 15 januari 2003 heeft koningin Beatrix een beschikking afgegeven waarin zijn achternaam is veranderd in Derman, de achternaam van zijn in 1943 vermoorde Roemeense vader.

De Graaf was zeer sportief, hij reed drie keer de Elfstedentocht. Hij was getrouwd met Monique Spierdijk en had een dochter. Volgens zijn familie was De Graaf al sinds het begin van het jaar ziek. Bij de acteur werd een vergevorderd stadium van kanker geconstateerd, waar hij niet meer voor behandeld kon worden.