×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Manager verliest zaak tegen Afrojack

30.05.2018 -

Dj Afrojack hoeft de gemaakte afspraken met zijn voormalige manager niet na te komen en hoeft hem geen schadevergoeding van meer dan zeven miljoen euro te betalen. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam.


De voormalige manager eiste in een rechtszaak dat de dj zich zou houden aan een samenwerkingsovereenkomst. Die afspraak behelsde onder meer dat de toenmalige manager voor de helft aandeelhouder zou worden in een bedrijf waar de dj al zijn andere activiteiten in onderbracht. Tegelijkertijd zou Afrojack voor één miljoen euro aandelen kopen in het bedrijf van de manager.

'Een manager heeft een zorgplichten en moet de belangen van zijn artiest behartigen en die van zichzelf ondergeschikt maken', stelt de rechtbank. 'Een manager en een artiest hebben weliswaar tot op zekere hoogte altijd een tegenstrijdig belang (bijvoorbeeld als het gaat om het loon van de manager), maar de afspraken in deze samenwerkingsovereenkomst gingen veel verder. Omdat de toenmalige manager zijn cliënt daarover niet goed heeft geadviseerd, en ook nooit heeft aangeraden een onafhankelijk adviseur in de arm te nemen, heeft hij zijn zorgplicht ten aanzien van zijn cliënt geschonden'.

Afrojack heeft nog niet gereageerd op de uitspraak.