Rechtbank Behandelt Beroep Tegen Vrijlating Lil Kleine

Management bezint zich nog op verdere samenwerking met Lil Kleine

NAMAN, het managementbureau dat Lil Kleine vertegenwoordigt, is zich na zes weken nog steeds aan het bezinnen op het voortzetten van de samenwerking met de omstreden rapper, aldus een woordvoerder.

Het bureau liet zes weken terug ook al weten zich te bezinnen op de samenwerking, omdat de rapper wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes. Op beelden vastgelegd op een beveiligingscamera was te zien dat de rapper het hoofd van Jaimie tussen de deur van een auto klemde. Ook was er een incident op Ibiza waar Kleine haar mishandeld zou hebben, maar deze zaak werd uiteindelijk geseponeerd. Jaimie wordt ook vertegenwoordigd door NAMAN.

“Mochten wij doorgaan met de vertegenwoordiging van hem als artiest, dan zullen wij daar strenge voorwaarden aan verbinden”, laat een woordvoerder van Nathan Moszkowicz, de baas van NAMAN, weten. Hij kan niet zeggen wanneer dit besluit wordt genomen. “Over de inhoud en strekking van deze voorwaarden kunnen wij geen mededelingen doen. Dat raakt aan het privéleven van Jorrik.”

Professionele hulp

Lil Kleine plaatste donderdag een filmpje waarin hij zegt dat hij verkeerd heeft gehandeld, dat hij veel mensen heeft gekwetst en dat “dat nooit had mogen gebeuren”. Op wie de rapper precies doelt, zegt zijn management niet. Het is onduidelijk of hij doelt op zijn vriendin Jaimie Vaes. Lil Kleine werd in februari veroordeeld voor een andere mishandelingszaak die ruim twee jaar terug speelde.

Het management wil ook geen toelichting geven op de vraag wat de “professionele hulp” is die de rapper in Thailand zoekt. Het is ook onduidelijk of zijn vriendin bij hem is en hoelang Lil Kleine in Thailand zou willen blijven.