×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Man wilde mogelijk aanslag op John van den Heuvel plegen

Man wilde mogelijk aanslag op John van den Heuvel plegen
3.03.2020 -

Een 31-jarige Amsterdammer wilde mogelijk een aanslag plegen op misdaadverslaggever John van den Heuvel. Informatie die het Openbaar Ministerie hierover kreeg, leidde naar de vondst van onder meer een raketwerper in zijn huis.


De verdachte moet zich dinsdagmiddag bij de rechtbank verantwoorden voor het bezit van de raketwerper. Volgens een woordvoerder van het OM is niet vast komen te staan dat de verdachte het daadwerkelijk had voorzien op de misdaadverslaggever.

Van den Heuvel wordt al langere tijd bedreigd vanwege zijn werk. De misdaadverslaggever liep eind 2018 dusdanig gevaar dat hij drie maanden niet aan de desk van RTL Boulevard kon verschijnen. Hij was toen vanuit een andere studio ‘aanwezig’ bij het entertainmentprogramma. In februari vorig jaar verscheen hij voor het eerst weer live op locatie aan de Boulevard-desk.