×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Man Salma Hayek schenkt 100 miljoen aan Notre-Dame

Man Salma Hayek schenkt 100 miljoen aan Notre-Dame
16.04.2019 -

De echtgenoot van Salma Hayek, de steenrijke Franse zakenman François-Henri Pinault, heeft toegezegd 100 miljoen euro vrij te maken voor de wederopbouw de Notre-Dame. Pinault is CEO van Kering, een bedrijf dat luxe merken als Gucci, Saint Laurent, Alexander McQueen en Balenciaga bezit. Dit meldt Le Figaro.


In een statement dat Le Figaro kreeg zegt Pinault: ‘Mijn vader François en ik hebben besloten 100 miljoen euro te schenken uit ons Artemis fonds, dat tot ons familiebezit behoort. Hiermee willen we bijdragen aan het werk dat verricht zal moeten worden om de kathedraal te herstellen.’

De donatie van de familie Pinault is de eerste die bekend gemaakt is. Verwacht wordt dat er de komende tijd nog meer geld geschonken wordt om het pronkstuk van Parijs in ere te herstellen.

Salma Hayek plaatste een foto van een brandende Notre-Dame op Instagram en schreef: ‘Net als vele anderen ben ik in shock en verdrietig om de schoonheid van de Notre-Dame in rook te zien opgaan. Ik houd van jou, Parijs.’ Salma en haar man hebben een appartement vlakbij de kathedraal.