×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Maartje helpt Georgina met haar angsten

Maartje helpt Georgina met haar angsten
23.03.2020 -

Georgina Verbaan onthulde nog geen drie maanden geleden een nieuwe liefde te hebben, de schrijfster Maartje Wortel. Onlangs kwam zij voor het eerst met haar over de rode loper, wat betekent dat ze zeker is van haar zaak.


Hoewel Georgina tot nu toe relaties met mannen had, gaf zij in het verleden al aan ook op vrouwen te vallen. ’In die zin is dit voor mij geen coming out’, zegt ze. Verder ingaan op haar nieuwe liefde wilde ze niet. ‘Dat is een heel lang verhaal, daar hebben we geen tijd voor.’ Weekend ontdekte wat Georgina en Maartje bindt. ‘Mensen die angsten hebben of depressief zijn, help ik graag’, vertelde Maartje eens in de Volkskrant. ‘Eerlijk gezegd ben ik nogal veel in de weer met verdrietige mensen opvangen, dat is iets wat bij mijn leven is gaan horen.’ En laat Georgina nu net gebukt gaan onder talloze angsten en gekweld worden door depressies.

Angstvogel

‘Ik ben een behoorlijke angstvogel’, biechtte Georgina eens op in het AD. ‘Ik ga pas een paar jaar met het openbaar vervoer en vroeger durfde ik niet eens uit eten omdat ik het bestek niet wilde aanraken. Ik vind het eng om met mensen te praten. Mails versturen vind ik ook lastig. Mensen vertrouw ik meestal niet.’ En dan zijn er nog haar depressies, waarvoor ze ‘al honderd jaar’ in therapie is. ‘Ik zal ook altijd in therapie blijven, want dat is noodzakelijk.’ Het is goed mogelijk dat Maartje zich in dit opzicht over Georgina wilde ontfermen en dat daar meer uit is voortgekomen.

Lees ook:

Schoonmaakster Nadège hakt knoop door

Linda de Mol over coronacrisis: ‘Alsof we in een heel rare slechte film zitten’

Dries Roelvink geeft Marco Borsato advies: ‘Lieg tegen Leontine’