Maarten van Rossem: stem niet op Slimste Mens

Maarten van Rossem roept heel Nederland op in de race voor de Gouden Televizier-Ring niet te stemmen op De Slimste Mens. Van Rossem, juryvoorzitter van het KRO-NCRV-programma, heeft namelijk totaal geen zin in de feestavond die rondom de televisieprijs wordt georganiseerd. "Ik wil helemaal niet naar het gala. Ik vind alle gala's vreselijk", zegt Van Rossem in een video die woensdag op YouTube is geplaatst.

Van Rossem heeft een hekel aan alle gala's, maar het Televizier-Ring Gala 'spant wel de kroon'. "Dan hebben ze ook allemaal avondkleding aan met zo'n propellertje", moppert de historicus over een vlinderdasje. "Ik haat avondkleding." De juryvoorzitter van De Slimste Mens vindt zijn oproep 'zielig' voor presentator Philip Freriks. "Maar doe het toch maar niet."

Mopperen over de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring kan ook juist stemmen opleveren. Voetbal International won de prestigieuze prijs in 2011 nadat Johan Derksen geregeld de spot dreef met de verkiezing en het gala 'een poppenkast' noemde. Derksen en co woonden het gala destijds overigens niet bij, maar namen de prijs in hun programma in ontvangst.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen