×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Maarten van Rossem en Philip Freriks mogen niet in Guinness Book of Records

Maarten van Rossem en Philip Freriks mogen niet in Guinness Book of Records
12.07.2019 -

Het Guiness Book of World Records heeft een verzoek om Philip Freriks en Maarten van Rossem in het boek op te nemen als oudste presentatieduo ter wereld afgewezen. Dat laat KRO-NCRV, de omroep die hun programma De Slimste Mens uitzendt, desgevraagd weten.


Van Rossem vertelde vrijdag in een interview in de Volkskrant dat de omroep heeft geprobeerd een vermelding in het wereldberoemde naslagwerk te krijgen voor het mogelijk oudste presentatieduo ter wereld. Van Rossem is 75 en Freriks wordt deze maand 75 jaar. Dit verzoek werd vorig jaar ingediend.

De redactie van het Guinness Book gaf echter aan ‘dit niet te gaan onderzoeken en het verzoek af te wijzen’, laat een woordvoerster van KRO-NCRV weten. Zij sluit niet uit dat het programma in de toekomst nog een poging gaat wagen, als Van Rossem en Freriks nog een jaartje ouder zijn.

De Slimste Mens begint maandag aan zijn vijftiende seizoen.

Foto: Stijn Ghijsen/KRO-NCRV