×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Maarten van der Weijden waagt nieuwe recordpoging

Maarten van der Weijden waagt nieuwe recordpoging
8.12.2019 -

Zwemmer Maarten van der Weijden gaat opnieuw op recordjacht. De olympisch kampioen open water van 2008 doet 23 januari voor de derde keer een poging het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbeteren.


‘Als het de eerste twee keer niet lukt, mag je het ook nog een derde keer proberen’, schrijft Van der Weijden op Instagram.

Bij zijn eerste poging in 2017 kwam Van der Weijden tot 99,5 kilometer. Daarmee overtrof hij de Zweed Anders Forvass niet, die in 1989 tot 101,9 kilometer was gekomen in een etmaal.

In maart 2018 lukte het de langeafstandzwemmer wel. Toen legde hij in zwembad De Warande in Oosterhout 102,8 kilometer af. Het record werd later ongeldig verklaard, omdat de race niet in zijn geheel op camera met geluid was vastgelegd.

Van der Weijden voltooide afgelopen zomer zwemmend de Elfstedentocht. Hij haalde er miljoenen euro’s mee op voor kankeronderzoek. De zwemmer genas zelf van leukemie.

Eerder deze week kondigde hij ook al in De wereld draait door aan dat hij van 28 tot en met 31 augustus een Elfstedenestafette organiseert waarbij BN’ers elkaar in estafette afwisselen om de ongeveer 200 kilometer lange tocht af te leggen.

Ook interessant:

Pleuni Touw (81): ‘Ik ben heel ziek geweest’

Martijn Krabbé en Deborah tellen af voor huwelijksreis

Is Sylvie’s verloving één grote stunt?