×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Luxemburgse erfgroothertogin Stéphanie in verwachting van eerste kindje!

Luxemburgse erfgroothertogin Stéphanie in verwachting van eerste kindje!
6.12.2019 -

De Luxemburgse erfgroothertogin Stéphanie (35) is in verwachting. Dat heeft het hof vrijdag namens haar dolblije schoonouders groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa bekendgemaakt. De baby wordt in mei verwacht en is het eerste kind van Stéphanie en haar man erfgroothertog Guillaume (38) die in oktober 2012 trouwden.


De baby wordt de tweede in lijn van troonopvolging, na Guillaume. Dat betekent dat diens broer prins Félix een plaatsje opschuift, en dat ook diens kinderen prinses Amalia en prins Liam een stapje verder komen te staan van de troon. Zolang het erfgroothertogelijk paar geen kinderen had, was Amalia de eerstvolgende in de generatie na Guillaume en Félix.

Guillaume en Stéphanie woonden het afgelopen jaar in Londen, waar het toekomstige staatshoofd van Luxemburg studeerde aan het Royal College of Defence Studies, en waar beiden genoten van de betrekkelijke anonimiteit. In de zomer zat de cursus erop en keerden ze terug naar Luxemburg om de publieke taken te hervatten.

Stéphanie viel in oktober in voor haar schoonmoeder Maria Teresa bij het staatsbezoek van het Belgische koningspaar aan Luxemburg. Maria Teresa had net een knie-operatie achter de rug en kon daardoor koningin Mathilde niet vergezellen bij het bezoek.

Lees ook:

André Hazes ‘wilde niemand kwetsen’ met foto’s

Is Sylvie’s verloving één grote stunt?

Bas Muijs onthult: ‘Sabine en ik zijn getrouwd!’