×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Love Story alsnog in premiere

30.11.2013 -

In theater Het Park in Hoorn ging vrijdagavond de musical Love Story alsnog in première. Freek Bartels schitterde weer op het toneel, naast zijn tegenspeelster Celinde Schoenmaker. Hij is genoeg hersteld van een beknelling van een zenuw in zijn rug.


In het liefdesverhaal spelen de twee acteurs de rollen van rechtenstudent Oliver Barrett IV en de muziekstudente Jenny Cavilleri. Het tweetal uit verschillende milieus worden heimelijk verliefd en besluiten tegen de wil van Olivers vader met elkaar te trouwen. Als het noodlot toeslaat, krijgt het verhaal een dramatische wending.

Freek was blij na zijn blessure eindelijk het podium te kunnen delen met Celinde. "Een première went nooit. En omdat we nu een kleine verhindering hadden onderweg, was het extra spannend'', zei Freek na het daverende slotapplaus.

Ingedaald

Freek zei dat een uitgestelde première ook voordelen kent. ''De voorstelling is al wat ingedaald bij de cast en dat scheelt.'' De hoofdrolspeler is opgelucht dat hij het stokje van zijn understudy Jonathan de Moor weer heeft overgenomen en de feestelijke voorstelling in het bijzijn van producent Joop van den Ende en tal van bekende Nederlanders naar wens verliep.

''Met de première draagt de regisseur de voorstelling over aan de cast. We kunnen los, het land in'', verheugt Freek zich.

Aangepast

Het gaat beter met hem, al ondervindt hij nog wel wat hinder van een slapende voet. ''Dat komt goed. Ik hoef ook niet bang te zijn dat het terugkeert'', zei Freek. De voorstelling is ook op details aangepast. Zo springt Celinde hem niet meer in de armen. Een omhelzing als alternatief is ook heel emotioneel, redeneert Freek. Hij maakte zelfs een grapje in de voorstelling die verwees naar zijn blessure, waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg.

Love Story is in 50 verschillende theaters te zien.