Love Boat naar de schroothoop

Het cruiseschip Pacific, dat beroemd werd door zijn rol in de populaire Amerikaanse tv-serie The Love Boat in de jaren 70, heeft zijn laatste reis gemaakt. Het 171 meter lange iconische schip zal op een sloopwerf in Turkije worden gestript van zijn metalen onderdelen.

Aaron Spellings The Love Boat, met Gavin MacLeod als scheepskapitein Merrill Stubing, was van 1977 tot 1986 te zien op de Amerikaanse televisiezender ABC. In Nederland was de serie voor het eerst te zien bij de VARA.

De televisieserie speelde zich af aan boord van de Pacific Princess, zoals het cruiseschip toen heette. Het schip voer voornamelijk tussen Californië en de Mexicaanse rivièra. Elke week raakten passagiers en bemanningsleden verwikkeld in liefdesaffaires of humoristische ontmoetingen tijdens de één uur durende show. Het schip werd tijdens zijn levensduur meerdere keren onder handen genomen, maar de laatste vijf jaar was de cruiseboot niet meer in gebruik en een nieuwe renovatie was te duur. Het Turkse sloopbedrijf Izmir Ship Recycling kocht de voormalige Love Boat voor 2,5 miljoen euro.

De Pacific kwam dinsdagavond vanuit het Italiaanse Genua aan in het Turkse Aliaga, na een moeilijke reis in een hevige storm, zei een woordvoerder van het bedrijf.