Lous Haasdijk onverwacht overleden

Lous Haasdijk is onverwacht op 71-jarige leeftijd overleden. De voormalig journaallezeres stierf aan een hartstilstand. 

Lous presenteerde in de jaren ’70 het NOS Journaal. Zepresenteerde ook een tijdlang TROS Aktua. Maar ze wordt door velen vooralherinnerd door haar deelname aan de quiz Babbelonië, waarin ze naast WillemDuys en Jos Brink een vast panellid was. Van de originele bezetting vanBabbelonië is nu alleen Willem Duys nog in leven. Presentator Pim Jacobs stierfalweer veertien jaar geleden en Jos Brink overleed in 2007.

Lous werd bekend om de grote brillen die ze droeg. De brillen enhaar kleding werden haar handelsmerk en na het stoppen van haartelevisiecarrière opende ze dan ook een modezaak in de buurt van Alkmaar. Zewerd ook columniste voor een tijdschrift en leende haar stem aancomputerspelletjes.

Lous kwam na het stoppen van haar tv-werk bewust niet meer opshowbizzfeestjes en probeerde ook niet opnieuw aan de bak te komen. Ze wastevreden met haar leven buiten de schijnwerpers. Pas enkele jaren geleden kwamze weer wat vaker op tv. Ze deed mee aan het programma Het Gevoel Van enpresenteerde ook weer een keer het NOS Journaal, bij het jubileum van datprogramma. Ze vond het daarbij vooral verrassend dat zoveel mensen nog wistenwie zij was. De beroemde bril droeg ze overigens ook niet meer altijd. In hetprogramma Theater van het Sentiment was ze voor het eerst zónder te zien.Haasdijk zag er voor haar leeftijd nog bijzonder goed uit en maakte volgensbronnen ook altijd een gezonde indruk. Mede daardoor zal het bericht van haardood voor velen totaal onverwacht komen. Lous Haasdijk is deze week in stiltebegraven.