Lotte Verbeek in Agent Carter

Lotte Verbeek speekt een hoofdrol in het nieuwe seizoen van de Marvel-serie Agent Carter. Dat heeft Marvel zaterdag bekendgemaakt op de Comic-Con-beurs in New York.

De 33-jarige Lotte speelt een vrouw met wie hoofdpersonage Peggy (Hayley Atwell) bevriend raakt. Agent Carter is een spin-off van de filmserie Captain America, die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog en vertelt hoe de Amerikaanse overheid om de nazi's te bestrijden een superagent creëert.

Het is de tweede grote Engelstalige serie waar Verbeek in te zien zal zijn. Eerder speelde de Nederlandse actrice al de hoofdrol in de serie Outlander, over een verpleegster uit de twintigste eeuw die plotseling in het Schotland van 1743 belandt. Verbeek speelde hierin een mysterieus kruidenvrouwtje. Verder was de actrice te zien in een belangrijke bijrol in hitfilm The Fault In Our Stars, over twee tieners met kanker die naar Amsterdam reizen. Zij viel in het buitenland op met haar rollen in de Nederlandse films Nothing Personal en Sonny Boy.

Seizoen 2 van Agent Carter is volgend jaar op televisie te zien.