Lonneke Engel verliest zaak over haar paard

De trainster en verzorgers van dressuurpaard U2 hoeven geen schadevergoeding te betalen aan het Eindhovense topmodel Lonneke Engel. De rechtbank wees de eis van Lonneke woensdag af. Ze wilde bijna een kwart miljoen euro schadevergoeding omdat haar paard zou zijn verpest.

Lonneke, die zelf in New York woont, liet de training van U2 tussen 2006 en 2013 over aan een amazone uit het Brabantse Hooge Mierde. Volgens de eigenaresse is het in die periode helemaal misgegaan met U2: ze klaagde tegenover de rechtbank over 'onherstelbaar letsel' aan de mond en de flanken, waarvoor ze de amazone en de stal verantwoordelijk hield.
Het paard zou niet meer volwaardig zijn en in waarde zijn gekelderd tot 2500 euro, slechts 1 procent van het bedrag dat het dier aanvankelijk waard was. De rechtbank acht echter niet bewezen dat het letsel onherstelbaar is en wees de eis af. Hetzelfde gebeurde met een tegenvordering van de amazone. Die had geklaagd over smaad, omdat Engel haar in De Telegraaf als dierenbeul zou hebben afgeschilderd.