×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Lone van Roosendaal wordt vaak aangezien voor Mariska van Kolck

Lone van Roosendaal wordt vaak aangezien voor Mariska van Kolck
8.07.2017 -

Lone van Roosendaal wordt heel vaak aangezien voor haar collega Mariska van Kolck. “We zijn heel goed met elkaar, hoor, maar ik word er wel wat moe van”, vertelt de meervoudig musicalaward-winnares. “Ik had het laatst nog na een voorstelling. Dan hebben ze tweeënhalf uur naar je zitten kijken, en komen ze in de foyer op je af met: ‘Jezus, Maris, wát een stem schitterend! Dan denk ik: Jezus, mensen.”


De verwarring heeft ook voordelen, voegt Lone daar meteen aan toe. “Ik kan zuipen, roken, me misdragen en dan zeggen dat ik Maris ben. Blijkbaar gelooft men dat. Handig toch?” De actrice gaat binnenkort langere tijd op vakantie – ze heeft het afgelopen seizoen achter elkaar in een aantal zware producties gestaan.

Toch blijft Van Roosendaal er bescheiden onder. “Musicalster vind ik een rotwoord. Mensen denken ook altijd dat ik stinkend rijk ben. Op deze woonboot zou ik het niet in mijn eentje kunnen rooien, hoor. Omdat ik uit een bijstandsgezin kom, denk ik bij dure vakanties altijd: dan ben ik meteen door mijn spaargeld heen,” vertelt ze in Het Parool.

In de maand juli is Van Roosendaal nog te zien naast Freek Bartels in de nieuwe Nederlandse musical A New Brain, op de Amsterdamse NDSM-werf.

Mariska van Kolck