×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Loiza Lamers heeft extra levenslust

5.12.2017 -

Loiza Lamers wil meer uit het leven halen sinds ze eind vorige maand werd getroffen door een herseninfarct.


'Het is frustrerend dat mijn lichaam nog moe is, want ik heb extra levenslust. Ik wil niets meer uitstellen tot morgen, alles wat vandaag kan, doe ik vandaag', zegt het model in het AD. 'Ik ga er voor 110 procent voor', vervolgt ze vol enthousiasme.

Loiza is nog herstellende en vindt het lastig dat ze nog niet alles kan doen wat ze wil. 'Onwijs frustrerend. Ik ben 22 maar ik voel me soms een vrouw van 90. Dan moet ik mezelf rustig praten. Het is niet niets wat er is gebeurd, geef jezelf de tijd', aldus Loiza.

Nu twee weken na het infarct is de kracht in haar rechterarm bijna terug, al lag er een paar dagen geleden nog een vaas aan diggelen omdat haar greep niet vast genoeg was. Moe is het model niet meer van alleen het lopen van de bank naar het toilet, maar omdat ze echt iets doet: 'En dat geeft een meer voldaan gevoel, ik ben bijna weer de oude'.

Het model staat dinsdag weer voor het eerst voor de camera. Loiza wil zich nu ook meer richten op haar werk in Nederland. 'Ik heb me na Next Top Model gelijk op het buitenland gericht, maar nu denk ik: ik heb Nederland voorbij gelopen'.