Placeholder

Loes Luca dacht vaak aan de dood

Loes Luca keert volgende maand terug op de planken in de theaterproductie 'In de ban van Broadway'. Ze is inmiddels helemaal hersteld van de buikoperatie die volgde op de plotselinge ontdekking van een gezwel in haar buik. "Ik kan niet wachten tot ik weer mag beginnen", vertelt ze.

Begin juni schitterde de actrice in de premièrevoorstelling van 'In de ban van Broadway', maar een week later moest ze onverwacht de rol neerleggen omdat er een cyste in haar eierstokken werd gevonden die operatief moest worden verwijderd. Op stel en sprong nam collega Ellen Pieters de rol van in verval geraakte musicalster Margo Miller over. Luca vertelt in het AD dat ze voor de première al wist dat ze onder het mes moest, maar dat ze per se toch de eerste voorstelling wilde spelen. "Ik wilde bezig blijven. Mijn hele wereld stortte in. Je bent lekker aan het repeteren en dan krijg je zo'n bericht."

Pas na de operatie kon de aard van het gezwel worden vastgesteld. "Ik heb in grote spanning geleefd. Het was een verschrikkelijke tijd. Ja, ik heb vaak aan de dood gedacht." Drie weken na de zware ingreep kwam het verlossende bericht dat het om een goedaardige cyste ging.

Loes Luca is vanaf 24 augustus weer te zien in 'In de ban van Broadway' in het DeLaMar Theater in Amsterdam.