×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Loek Peters trotseert noodweer voor ALS

31.05.2018 -

Loek Peters, die meedeed aan de Tour du ALS, heeft de bliksem op tien meter afstand zien inslaan: 'Ik zag de vonken over het asfalt slaan en heb nog steeds een piep in mijn oren van hier tot Tokio', vertelt hij aan de voet van de Mont Ventoux.


De Tour du ALS, waarbij 450 deelnemers aandacht vragen voor de ongeneeslijke ziekte door samen de Mont Ventoux te beklimmen, moest door noodweer worden ingekort. Het heeft de organisatie volgens Loek Peters 'een heleboel tranen heeft gekost om dit te besluiten', maar iedereen bleef ondanks de teleurstelling wel heel positief, zegt hij.

'Er zijn patiënten bij die hier maandenlang keihard voor getraind hebben en weten dat ze er volgend jaar niet meer zijn om het nog een keer te proberen', aldus Loek. De acteur vindt die positiviteit, ondanks de teleurstelling heel erg bijzonder.

Peters staat achter de beslissing van de organisatie, het was namelijk een levensgevaarlijke tocht: 'We zijn hier om levens te redden en niet om in de waagschaal te stellen'.

Ondanks de teleurstelling denkt hij dat er volgend jaar nóg meer mensen gaan meedoen: 'Sowieso gaat iedereen die dit jaar heeft meegedaan volgend jaar de top proberen te halen'. Zelf heeft Loek Peters een half jaar lang drie keer per week op de fiets gezeten, de tocht viel hem naar eigen zeggen reuze mee. Maar volgend jaar gaat hij voor de top.

Peters zegt vooral iedereen dankbaar te zijn die hem heeft gesponsord en gesteund. Aan de Tour du ALS deed dit jaar een recordaantal BN'ers mee, onder wie Monic Hendrickx en de cast van Dokter Deen: acteur Leopold Witte, actrice Lisa Smit en acteur Geert Lageveen. Markoesa Hamer, Pepijn Schoneveld, Liz Snoijink en Rian Gerritsen gingen lopend de berg op.