Liz Snoijink vervangt Jenny Arean

Actrice Liz Snoijink vervangt Jenny Arean in de toneelvoorstelling On Golden Pond van Niehe van Lambaart Theaterproducties. Jenny brak afgelopen zaterdag haar schouder, waardoor zij naar verwachting twee maanden is uitgeschakeld. De première op 19 januari in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag kan nu gewoon doorgaan, met Liz in de hoofdrol. Na haar herstel neemt Jenny de rol weer over.

Producent Erwin van Lambaart en regisseur Peter Tuinman zijn blij dat Liz zo snel kan invallen. ''Ze is een topactrice, bij wie de rol van Ethel Thayer goed past'', aldus de verheugde producent. Liz is maandagochtend met spoed teruggekeerd van haar vakantieverblijf in Frankrijk om in de middag bij de ingelaste repetitie aanwezig te kunnen zijn.

De castleden leven erg met Jenny mee, maar ze zijn blij dat Liz de honneurs tijdelijk waar kan nemen. ''Vooral Jenny is ook heel opgelucht dat we in zo’n kort tijdsbestek een oplossing hebben gevonden'', zegt Erwin.

On Golden Pond

On Golden Pond gaat over liefdevol ouder worden en de kracht van familiebanden. De theatervoorstelling gaat over Norman (Bram van der Vlugt) en Ethel Thayer (Liz); een echtpaar op leeftijd dat in hun zomerhuisje verblijft.

Norman wordt 80 en krijgt daarom bezoek van hun dochter Chelsea (Saskia Temmink), haar verloofde en haar stiefzoon. De band die Norman en de (stief)kleinzoon met elkaar opbouwen is heel sterk. Chelsea realiseert zich dat zij nooit zo’n band met haar vader heeft gehad, maar er wel altijd intens naar heeft verlangd.

In de gelijknamige film uit 1981 vertolkte Katherine Hepburn de rol van Ethel en ontving daarvoor een Oscar, net zoals tegenspeler Henry Fonda. Paul van Vliet vertaalde het oorspronkelijke theaterscript waarop de film is gebaseerd.