Little Richard (80) overweegt pensioen

Little Richard overweegt zijn imposante carrière te beëindigen. Dat maakte de rock ‘n roll-legende, die afgelopen december 80 jaar werd, bekend.

De Tutti Frutti-zanger, die vorig jaar zomer tijdens een zeldzaam optreden in Washington bijna in elkaar zakte, vindt het tijd om eindelijk met pensioen te gaan. Richard Penniman, zoals de zanger eigenlijk heet, zegt in een interview met het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone: “Ik ben klaar. Ik heb er gewoonweg geen zin meer in.”

Little Richard denkt al na over wat hij achterlaat na zijn dood. “Ik denk dat mijn nalatenschap zou moeten zijn dat toen ik in de showbusiness begon, er niet zoiets bestond als rock ‘n roll. Met Tutti Frutti begon rock eigenlijk pas echt te rollen.” Volgens Rolling Stone vult Little Richard tegenwoordig zijn dagen met het ontwerpen van kleding en met bidden.

Tutti Frutti uit 1955 was Little Richards eerste en grootste hit. Het nummer voerde in 2007 de lijst ‘De 100 platen die de wereld veranderden’ van muziekblad Mojo aan. In 2012 omschreef Rolling Stone het lied als ‘nog immer de meest inspirerende songtekst aller tijden’. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen