×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Lion King in Amsterdam in première

Lion King in Amsterdam in première
15.07.2019 -

In de Amsterdamse bioscoop Tuschinski is de Nederlandse versie van The Lion King in première gegaan. De gehele Nederlandse cast van de musical The Lion King was ook bij de filmvertoning.


Vorige week was de wereldpremière van de remake van de film uit 1994. Walt Disney heeft van de nieuwe versie een technisch hoogstandje gemaakt. De nieuwste technieken werden gebruikt om de film rond de leeuw Simba de look en feel mee te geven van een natuurdocumentaire. ‘We wilden de dieren een levensecht uiterlijk geven en ook de natuurlijke omgeving moest natuurgetrouw overkomen,’ vertelde regisseur Jon Favreau bij de wereldpremière aan Reuters. The Lion King volgt recente remakes van Disney-klassiekers als Beauty and the Beast, Aladdin en Jungle Book.

In Amsterdam waren maandagavond sterren als Patty Brard, Ferry Doedens, Kim Feenstra, Tim Douwsma en Heleen van Rooijen aanwezig bij de première.