Linda de Mol

Linda de Mol keert in september terug bij eigen magazine LINDA.

Linda de Mol keert op 21 september weer terug bij haar magazine LINDA. Dat is woensdag op de website van het blad te lezen. De Mol legde haar werkzaamheden bij het tijdschrift en op televisie in januari voor onbepaalde tijd neer na de onthullingen over The Voice of Holland in de onlineserie BOOS. Haar voormalige partner Jeroen Rietbergen bekende na de uitzending zich op de werkvloer van The Voice, een programma dat mede door Linda’s broer John de Mol werd gemaakt, schuldig te hebben gemaakt aan seksueel wangedrag.

De presentatrice zal overigens minder vaak op de covers van het blad verschijnen, stelt hoofdredacteur Karin Swerink op de site. “We waren al een tijdje aan het nadenken over andere covers, zonder Linda”, zegt Swerink. “Dat hebben we een keer gedaan met Michelle Obama en met het bikininummer. Daar waren we dus al mee bezig, maar de gebeurtenissen hebben dit proces wel versneld.” De Mol zou al in eerdere interviews hebben aangegeven niet “tot haar zeventigste elke maand op de cover” te willen, stelt managing director Louise van Nispen. De presentatrice zal wel op het oktobernummer van het blad verschijnen. De Mol schrijft vanaf dan ook weer zelf het editorial, wat tijdelijk door Swerink werd opgepakt.

De presentatrice, die na de onthullingen haar relatie met Rietbergen verbrak, liet destijds weten in een “verschrikkelijke nachtmerrie” te zijn beland. Ze stelde televisieopnames uit en verscheen sindsdien niet op de covers van LINDA. Karin Swerink nam het schrijven van het redactionele hoofdartikel van haar over.

Vorige week werd bekend dat De Mol in september weer terug is op televisie, dan wordt de eerder uitgestelde reeks van Miljoenenjacht uitgezonden op SBS6.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen