Linda de Mol aangerand

Linda de Mol is op vijftienjarige leeftijd aangerand. De blondine vertelt openhartig over deze ingrijpende gebeurtenis in haar nieuwste column.

Het gebeurde in de brandgang naast haar huis. Ze werd door iemand die tegen de schutting aan stond, vastgepak: 'Zijn handen waren overal. Hij rukte mijn blouse kapot en het is dat een vriendinnetje van mij het vanuit de schuur zag gebeuren en zo begon te gillen dat hij me losliet en wegrende', zo schrijft Linda geëmotioneerd in haar column in de LINDA.

Samen met haar moeder deed de ze vervolgens aangifte: 'Er werd een verdachte opgepakt die bekende, maar zijn verhaal bleek niet te kloppen. Hij had zoveel vrouwen lastiggevallen dat-ie blijkbaar niet eens meer wist wie niet en wie wel'.

Door het meemaken van deze ingrijpende gebeurtenis, is een ding duidelijk voor haar. Volgens Linda – moeder van Julian (21) en Noa (18) – gebeurt seksueel overschrijdend gedrag en misbruik 'op heel grote schaal' en moet daar op scholen meer aandacht aan worden besteedt: 'Kinderen leren de biologische feitjes en worden gewaarschuwd voor ongewenste zwangerschappen en geslachtsziektes, maar met elkaar praten over wanneer iets ongewenst is of wat als onprettig of bedreigend of vernederend wordt ervaren, ho maar'.

Lees de gehele column in de nieuwe LINDA van deze week.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen