Lieke van Lexmond: ‘Het draait om doorzettingsvermogen’

De Kilimanjaro beklimmen is al een fysieke prestatie op zich, maar Lieke van Lexmond en Dennis Weening gingen geblinddoekt omhoog. Dit deden ze uit solidariteit met de zes andere expeditieleden die zeer slechtziend of blind zijn.

Lieke was voor het eerst tien dagen weg van haar zoontje Vik. Ze heeft onderweg een belangrijke levensles geleerd die ze hem wil meegeven. Aan het AD vertelt ze: ''Ik zag er tegenop om zolang van hem weg te zijn, maar ik zie het ook als inspiratie voor Vik. Dat alles mogelijk is als je ervoor gaat. Dat het draait om doorzettingsvermogen. Dat is de belangrijkste les die ik heb getrokken."

Lieke had vooraf grote twijfels over het realityprogramma Blind naar de top dat RTL5 vanaf woensdagavond uitzendt. ''Misschien was het wel onverantwoord. Ik hou van avontuur, maar dit was eng. Ik heb een kleintje thuis, een bezorgde man. Maar dit is een once in a lifetime-ervaring'', vervolgt de presentatrice. ''Ik was echt verbaasd over mezelf. Hoeveel doorzettingsvermogen ik heb. Ik mocht de blinddoek afdoen als het niet meer ging. Maar ik kon helemaal niet opgeven. Ik liep daar met mensen die niet de luxe hebben om ineens te zien."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen