×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Liefdadigheid redde leven van Sarah Ferguson

Liefdadigheid redde leven van Sarah Ferguson
21.11.2018 -

Sarah Ferguson zegt dat liefdadigheidswerk haar leven heeft gered. Ook heeft het ervoor gezorgd dat ze met beide benen op de grond is blijven staan tijdens haar publieke en emotionele scheiding van de Britse prins Andrew. Het gaf haar een doel om door te gaan in moeilijke tijden.


De hertogin van York houdt zich al bijna dertig jaar bezig met liefdadigheidswerk voor kinderen. Dit werk helpt niet alleen kinderen, maar ook Sarah zelf. 'Mijn werk heeft mijn leven gered. Het houdt mij dankbaar en het houdt mij nuchter', zei 'Fergie' tegen Britse media tijdens de lancering van de nieuwe campagne Count Me In van de organisatie Street Child.

Het zorgde er ook voor dat ze altijd heeft beseft hoeveel geluk haar eigen kinderen hadden, ondanks de uitdagingen waar Eugenie en Beatrice persoonlijk mee kampten. 'Eugenie is, zoals jullie weten, gehandicapt en heeft metalen pinnen van 30 centimeter in haar rug', legt Sarah uit. 'Beatrice is dyslectisch en had hulp nodig op school. En toch hebben ze onderwijs genoten, dus waarom is die luxe niet weggelegd voor elk ander kind? En waarom is het een luxe?'

Beschermvrouwe

Ferguson is sinds een paar maanden beschermvrouwe van Street Child. Deze liefdadigheidsorganisatie is in juli ontstaan uit een fusie van het gelijknamige Street Child en haar eigen Children in Crisis, die zij in 1990 oprichtte. De organisatie beoogt kinderen in arme landen onderwijs te geven. Met de nieuwe campagne hoopt zij geld op te halen om schooluniformen aan te schaffen, leraren op te leiden en scholen te bouwen voor kinderen in tien verschillende landen. 'Er zijn 121 miljoen kinderen die niet naar school gaan. Ze gaan niet alleen niet naar school, ze hebben de gelegenheid niet om dat te doen. Dat getal moet veranderen.'